Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR)

  • Energetikai auditok készítése
  • Energiamegtakarítások hitelesítése
  • Hitelesített energiamegtakarítások (HEM) értékesítésében való részvétel

Magyarországon a Nemzeti Energia- és Klímaterv végrehajtása érdekében 2021. január 1-jétől egy új szakpolitikai eszköz, az EU-s energiahatékonysági irányelv szerinti ún. energiahatékonysági kötelezettségi rendszer került bevezetésre. Ezt a rendszert 16 tagállam már sikerrel alkalmazza Európában.

E rendszer lényege, hogy a jogszabály szerinti kötelezetteknek olyan programokat kell bevezetniük, és olyan intézkedéseket kell tenniük, amelynek során igazolt energiamegtakarítás keletkezik. A kötelezettségi rendszer kedvezményezettjei a hazai vállalati és lakossági végfogyasztók lesznek.

Cégünk segítséget nyújt az ingatlanokkal kapcsolatos energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásokat követően az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer keretében kimutatható energiamegtakarítások elszámolásához szükséges dokumentációk és igazolások elkészítésében, elvégzi az energiamegtakarítás hitelesÍtését (HEM), illetve segítséget nyújt a HEM értékesítésében is ügyfeleink számára.

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásoknak az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer keretében elszámolható energiamegtakarítások (GJ/év) mértékegység alapján történik.

Számoljon velünk!

Telefon

+36 30 792 6852
+36 30 625 6717

Cím

1025 BUDAPEST, BERKENYE U. 2/B. 1/5.

Email

info@energiabirodalom.hu
energiabirodalom@gmail.com

Adatkezelési tájékoztató